Egyéni és-Szervezetfejlesztő "Segítő"

Egy beszélgetés után...


...felpezsdít és elgondolkodtat" (középvezető)

...érzem, hogy kezd gyűlni bennem az energia (felsővezető)

...lelkesedéssel tölt el a találkozásunk, mert tudom, hogy jó lesz, (specialista, vállalkozó)

..inspirál, és elgondolkodtat (cégvezető)

...derült égből jött megrendeléseket, munkát kaptam" (karrierváltó anya)

...hálás vagyok, hogy szétszedtél, és összeraktál egy inspiráló dimenzióba (vezető tréner)

Szabad egy táncra?


Ki segít Neked valójában?


Egy Segítő aki különböző tanításokat, módszereket használ, éppen azt amire az egyénnek szüksége van:

  • coaching,

  • mentoring,

  • HR, munkaerő/karrier szakértelem,

  • training stb

  • pszichológia

  • történetmesélés


Valószínüleg a fenti kifejezések számodra megfoghatatlanok, általánosak, éppen ezért

inkább az utóbbi visszajelzés csokorral kezdtem. A Ők - a beszélgető partnereim - azok, akik tanácstalanul, tétovázva kerestek fel. Ők azok, akik legyőzték bizonytalanságukat, és elég BÁTRAK voltak ahhoz, hogy elinduljanak egy ismeretlennek tűnő úton.

Hogyan érjük tetten magunkat, hogy elinduljunk/ segítségre van szükségünk?


Nem egyszerű észrevenni, ha elakadtunk, segítségre van szükségünk. Ne ostorozd érte magad, ha nem láttad előre, vagy "húztad - halasztottad" ezt a dolgot.


Az első dolog a "gyógyuláshoz" a felismerés.
Tetten érni, felismerni, hogy szükséges tennünk valami mást, ami eltér a napi rutintól: a reklámtól, a hírektől, a tömegtől és néha még a család és a barátok szokásaitól is.


Egyedül azonban nem megy ráeszmélni a szellemi szükségre - mondja ezt a 20+éves tapasztalatom. Kell egy segítő, aki meghallgat, és felismeri a történetedből a probléma gyökerét, és átlendít a nehézségeken, dillemmákon. Mint ahogy a gyermek amikor szomorú, odafigyelünk, és igyekszünk szívvel és lélekkel kézenfogva kitáncolni a mélységből, reményt sugározni számára, vagy éppen mosolyt, megnyugvást nyújtani neki. A segítők: coach, mentor, tanácsadó feladata is ez. Ez az én hitvallásom is.

'Felismerések Titanillával' módszertan, haladási folyamat, minden embernél merőben más. Időben és a megoldást nyújtó eszközök tekintetében is.

Számomra nincs két egyforma ember, mindenkiben rejtőzik valami értékes kincs, amit együtt felderítünk, "megélünk".

Hogyan zajlik egy konzultáció?


Ülünk egy kényelmes fotelbe, vagy babzsákon - ami jól esik - és beszélgetünk. Elvétve besurran a csend is, amikor magadra figyelsz. Feladatokat oldunk meg, céljaid tudatos és tudatalatti elérésén dolgozunk - együtt.

Tanulságos, inspiráló történetek és a coaching elemek kommunikációs eszközei szövik át a jelenlétünket - hallgatással és figyelemmel fűszerezve. A szakmai és tudományos alapokon nyugvó ismereteimet az intuícióm segíti. Így tudok Neked segíteni az adott helyzetben, hogy azt kaphasd, amire akkor szükséged van ahhoz, hogy előnyösebb helyzetbe érezd magadat. Van akinek éppen tettre késztetés szükséges, de van ahol a csendes elfogadás működik. Esetenként egy varázspálca is jól jönne, de az sajnos nincs.


De ilyenkor is a legjobb tudásom és tapasztalatom szerint segítek. Ha ez kevésnek bizonyult, akkor mutatom az utat ( és a telefonszámot), ki az aki azt a zárat fel tudja törni, aki képes azon a holtponton tovább lendíteni Téged. Aztán lehet még találkozunk. Lehet néhány nap, vagy néhány hónap, vagy év múlva. Számomra megnyugtató, ha megtalálod a megfelelő irányt a találkozásunk által; velem vagy nélkülem.

Mennyit érsz meg magadnak?


Egyet tudok, ahogy Warren Buffet is mondta, hogy a "A sikeres befektetéshez mindig idő kell. Egy gyerek megszületését sem tudod siettetni úgy, hogy inkább kilenc nő legyen egy hónapig terhes."


"A legfontosabb befektetés, hogy fektess minél többet magadba."

A legjobb befektetés az - amire mindenkinek érdemes lenne pénzt költeni - nem más, mint ÖNMAGUNKba való befektetés. A milliárdos szerint ennek több oka is van. A tudás egy olyan dolog, amelyre nem lehet adókat kivetni és nem inflálódik.

Mit tudhatsz még rólam?


Én is az önfejlesztésbe hiszek, képeztem magam különböző egyetemeket, tanfolyamokon, tréningeken, és ha fogalmazhatok így - tudományos könyveken élek a mai napig. Minden újonnan megszerzett tudásomat azonnal alkalmazom a gyakorlatban is, és a visszajelzések alapján ezek a módszerek beépülenk a napi "beszélgetéseinkben".

Nem csupán egy coach vagyok, aki segít egy helyzetet megoldani, avagy egy mentor, aki támogat egy projektben, vagy egy Hr szakértő, aki felkészít egy interjúra, vagy cégeknek segít a munkaerő kiválasztásban, hanem egy terapeuta, aki az egész lényedet nézi, keresi a valódi okokat, a mélyen fekvő igazságot, hogy Te tovább tudj lépni az életedben. Sikeresen, boldogan és elégedetten. Nem hiába vagyok tanár is, mert tanítok is. Mindent amit teszünk, például egy írásbeli feladat, ahol elmagyarázom, hogy mire jó, miért van arra szükség.


Hogy ez könnyű vagy nehéz? Amit nem ismersz, az mindig eltölthet félelemmel és kíváncsisággal egyaránt. Milyen érzések, gondolatok cikáznak benned most?

Megnyugtatásul megsúgom Neked, hogy MINDENKI fél. De azt is elmondom, hogy a legnagyobb félelmünk, nem az, hogy kicsik vagyunk, hanem az, hogy nagyra vagyunk képesek nőni. Ha kíváncsi vagy, együtt felfedezzük, és varázslatos fejlődéssel eljutsz a legjobb önmagadig és a valódi célodig. Bármi is legyen az.

Mi lesz a jutalmad, ajándékod ezen kívül?


Jó fizikai és lelki egészség, harmonikus emberi kapcsolatok a családi és üzleti életben egyaránt. És ami a lényeg, hogy ehhez csupán neked kell fejlődnöd, kisebb - vagy nagyobb lépésekkel, ahogy neked kényelmes. Ez nem egy sétagalopp - ha az lenne mindenki galoppozva járna: ) és nem egy standard tánclépés, de ha ráérzel az ízére közben, Te magad fogod legjobban akarni a saját fejlődésedet, és ezért bármit megteszel.

Lehet, hogy megszólalt a kíváncsi Éned a fenti sorok kapcsán, és teszel egy próbát, vajon nálad milyen érzések és gondolatok jönnek elő egy beszélgetés után - akkor várlak szerettel (és egy csésze teával:)


"Jól csak a szívével lát az ember" - idézem meg a "A kis herceg" hangulatát.


Titanilla


www.titanillaeideh.com


KörTér | Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!