Jóga várandósoknak

A kismamáknak szóló jógaóra kifejezetten a második és harmadik trimeszterben lévő leendő anyukák speciális igényeit szolgálja, és segíti testi-lelki egészségük fenntartását, a kisbabára hangolódást.

Az óra eleji befele figyelést követően, az áramló gyakorlás során az egész testet átmozgatjuk. Különös hangsúlyt kap a csípő, a derék és a hát, a vállak átmozgatása, a gát területének stabilizálása. A mozgással összehangolt mély légzés és a pihenések, az óra végi relaxáció elősegíti a befele haladást, a belső erők felébredését és a kisbabával való kapcsolódást.

A könnyen kivitelezhető és a testet-lelket oldó jógagyakorlatokat a saját aktuális állapot, érzetek szerint lehet végezni annyit, amennyi éppen jól esik.

A gyakorlás elején és végén beszélgetünk is, magáról a gyakorlásról, a saját tapasztalatokról, és mindarról, ami várandósként aktuálisan foglalkoztat.

" A halál kikötőjében vesztegel a hajó, a gyötrelem kikötőjében vesztegel a bárka.

Ereszkedjetek le az égből Bélet-ilít, az anyaméh úrnőjét kérjétek: Váljék az út akadálytalanná, a (gyermek) jöjjön elő a sötétségből, lássa meg a Napot!

... úton a hajó ép maradjon, ... úton a bárka akadálytalanul haladjon, oldassék meg erős köteléke, és táruljon fel lezárt kapuja!

A hajó kötele a jólét kikötőjéhez, a bárka kötele az élet kikötőjéhez (köttessék),

A végtagok lazuljanak, az izmok erjedjenek, oldódjék fel mindaz, ami pecséttel lezáratott, az utód jöjjön elő, a (még) ismeretlen test, az ember teremtménye jöjjön elő tüstént, és lássa meg a Napnak fényét![...]"

Idézet forrása: "Ráolvasás a szülési kínoktól gyötrődő asszony számára". Esztári Réka fordítása nyomán. Esztári Réka: A hajó viszontagságos útja: részletek az assuri ráolvasás-gyűjteményből. Az Olympos mellett - Mágikus hagyományok az ókori Mediterráneumban I. Budapest, 2013. 221-222


A fenti, ókori Mezopotámiából való mágikus szöveg hűen tükrözi a vajúdás alatt felszabaduló erőket és a teljes átalakulást, mely minden szülés sajátja. A várandósság tudatosabb megélése mellett a jógaórák a folyamatos változásban támogatják a kismamát, és készítik fel a szülésre.


Időpont: szerdánként, 17.00 - kb.18.40

Az óra személyesen zajlik, de átmenetileg, a járvány ideje alatt online is lehet csatlakozni hozzá.
Bővebb infóért írj a newmoonjoga@gmail.com-ra, vagy látogass el a Facebook oldalamra:

https://www.facebook.com/newmoonjoga


Várlak szeretettel!

Rózsavölgyi Andi


Hampi, India,  

Fotó: Rózsavölgyi Andi


KörTér | Minden jog fenntartva
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!